Punaviini, Villetta, italialainen ravintola, Helsinki

I Vini — Viinit

I Vini Rossi Punaviinit

12 cl16 cl24 clPullo
FRAPPATO Terre Siciliane IGP7,509,0012,0032,00
Tuoksu: mineraalinen, tumma, marjaisa.
Maku: pitkä, hennon tanniininen, marjaisa.
NERO D’AVOLA Abbazia Santa Anastasia luomu IGT8,5010,0014,0036,00
Tuoksu: pelargoniaa, kirsikkaa, mulperipuun marjoja, rosmariinia.
Maku: keskitäyteläinen, hedelmäinen, pehmeä.
PRIMITIVO “La Rena” Salento IGT Cantine Leone de Castris9,0011,0015,0038,00
Tuoksu: tumman hedelmäinen, luumuhilloa, karhunvatukkaa, vadelmaa, hieman orvokkia.
Maku: lämmin, täyteläinen, roteva, mausteinen.
VALPOLICELLA CLASSICO DOC, Veneto37,00
Tuoksu: voimakkaasti ja itsepintaisesti yhdistyvät mulperinpuun marjat ja kirsikat.
Maku: pehmeä, kevyesti tanniininen ja runsas.
CHIANTI Castelli del Grevepesa DOCG, Toscana40,00
Tuoksu: kirsikkaa, tuoreita punaisia marjoja, mausteinen.
Maku: keskitäyteläinen, tasapainoinen, hapokas
MONTEPULCIANO d’Abruzzo “EO” DOC (Luomu) Cantine Collefriosio, Abruzzo40,00
Tuoksu: voimakkaan hedelmäinen, aavistuksen mausteinen, kirsikkahilloa.
Maku: täyteläinen, mausteinen, pehmeän tasapainoinen, pitkä jälkimaku.
BARBERA D’ALBA DOC Andrea Oberto, Piemonte45,00
Tuoksu: kuiva, hedemäinen, kypsää luumua, tammen tuomaa mausteisuutta.
Maku: elegantti, kuiva; kypsä hedelmäisyys ja tammen tuoma mausteisuus tasapainossa.
AMARONE della Valpolicella DOC Cantine Le Tobele, Veneto63,00
Tuoksu: hieman mausteinen, vahvan karhunvatukan ja luumun tuoksu.

I Vini Bianchi – Valkoviinit

12 cl16 cl24 clPullo
ROCENO GRECANICO Terre Siciliane IGP7,008,5011,0030,00
Tuoksu: vihreän sitruksinen, kevyesti päärynäinen.
Maku: hedelmäinen, harmoninen.
PINOT GRIGIO DOC Cantina Val d’Adige, Veneto8,009,5013,0033,00
Tuoksu: hedelmäinen, kukkea, hienostunut, aromikas.
Maku: kuiva, hieman hapokas, raikas, pitkä.
FALANGHINA Beneventana DOC Cantine Vinosia, Campania37,00
Tuoksu: hedelmäinen, voimakkaan sitruksinen, vaniljainen, ananaksinen; vivahteita valk. kukista.
Maku: seuraa tuoksua hyvän hapokkuuden tukemana; myös rypäleelle ominaista vaniljaa.